Επιστολές – Σχόλια

Ευχαριστήριος επιστολή κ.Λαυρεντίου Δελλασούδα,
καθηγ. Φιλοσοφικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επ’ ευκαιρία της εναρκτήριας εκδήλωσης με θέμα την εκπαίδευση και κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας στις 23 Φεβρουαρίου 2013 στο Πολυχώρο Π.Φαλήρου.

τού Μορφωτικού Συνδέσμου Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως

Κύριο Περικλή Χ.Πασχαλίδη

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Ευχαριστώ θερμά τόσο για την τιμητική διάκριση, την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο δι’ υμών και της Γ. Γραμματέως μου απένειμε κατά την επιτυχή και πολυσήμαντη εκδήλωση της 23ης Φεβρουαρίου 2013 για την Παιδεία, όσο για την ευχαριστήρια επιστολή που επακολούθησε.

Η εκτίμησή μου προς το πρόσωπό σας και το έργο τού Συνδέσμου με υποχρεώνει να συνεχίσω να συμπαρίσταμαι στην προσπάθειά σας για τη μεταλαμπάδευση τού μορφωτικού αγαθού στους νέους ανθρώπους.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ,
Ειδικός Γραμματέας Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών,
Πρώην Πρόεδρος Τμήματος ΦΠΨ και Ενιαίου Συλλόγου
Μελών ΔΕΠ Φιλοσοφικής Σχολής

*****************

Ευχαριστήριος επιστολή κ.Κωνσταντίνου Μιχαλόπουλου,
Ομοτ. Καθηγητή Νομικής του Πανεπιστημίου Παρισίων, επ’ ευκαιρία της εναρκτήριας εκδήλωσης με θέμα την εκπαίδευση και κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας στις 23 Φεβρουαρίου 2013 στο Πολυχώρο Π.Φαλήρου.

τού Μορφωτικού Συνδέσμου Νήσου Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως
Κύριον Περικλή Πασχαλίδη

Κύριε Πρόεδρε,

Θερμά σας ευχαριστώ δια την θαυμασίαν εκδήλωση εις την οποίαν είχατε την καλωσύνη να με προκαλέσετε. Εκτελείτε έργον σημαντικότατο και η όλη αναφορά σας εις την Παιδεία, έχει τεράστια σημασία.
Το αναμνηστικό σας αφιέρωμα πολύ με συνεκίνησε και σας παρακαλώ να μεταφέρετε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όλες μου τις θερμές ευχαριστίες.
Με πολλή εκτίμηση
Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος

*****************

Ευχαριστήριος επιστολή κ.Λαυρεντίου Δελλασούδα,
καθηγ. Φιλοσοφικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επ’ ευκαιρία της κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας στις 28 Ιανουαρίου 2012 στο Πολυχώρο Π.Φαλήρου.

τού Μορφωτικού Συνδέσμου Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως

Κύριε Πρόεδρε,

Κατ’ αρχάς, θέλω να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά και δι υμών ολόκληρο το Δ.Σ. για τη διπλή τιμή, την οποία που μου κάνατε:

(α) με το να με θεωρείτε Φίλο των Χαλκινών -και μάλιστα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην το ξεχνάμε με το πέρασμα τού χρόνου- και,
(β)με το να υιοθετήσετε τη σκέψη-πρόταση για τη δημιουργία γέφυρας, η οποία θα οδηγεί το χθες -μέσα από το σήμερα- στο αύριο, ισχυροποιώντας παράλληλα τους οριζόντιους δεσμούς τού σήμερα.

Στη συνέχεια θέλω να σας συγχαρώ:

(α) για τη συναντίληψη όλων των μελών τού Δ.Σ. τού Συνδέσμου σας, στοιχείο το οποίο προάγει την επίτευξη των σκοπών του,
(β) για την εκτίμηση του έργου σας εκ μέρους των μελών τού Συνδέσμου και όχι μόνο, αφού όλοι ανταποκρίνονται πρόθυμα σε κάθε κάλεσμά σας,
(γ) για την παρουσία και συμμετοχή και νέων ανθρώπων πλέον στα δρώμενα τού Συνδέσμου και
(δ) για την απόφαση άμεσης υλοποίησης του προγράμματος συμμετοχής της νέας γενιάς μέσα από τους οικείους γι’ αυτούς δρόμους.

Τέλος -χωρίς η τακτική αυτή σειρά να υποδηλώνει ή να υποκρύπτει ανάλογη σημαντικότητα- είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω -εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω- τη συμβολή τής Γραμματέως τού Συνδέσμου, τής κ. Αθανασιαδου, σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα τής δράσης σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ομότιμος Καθηγητής Λαυρέντιος Γ. Δελλασούδας
Ειδικός Γραμματέας Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών

Επιστολή ενός φίλου

Ένας φίλος από τα παλιά

Θέλω να σας γνωρίσω έναν νεαρό από την δεκαετία του ΄50 δηλαδή από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Προερχόταν από μία οικογένεια υπόδειγμα. Ανήσυχος αλλά και ήρεμος. Δεν είχε και δεν κράταγε κακία σε κανέναν. Ότι και να πρότεινε η παρέα ήταν «μέσα»! Από τα πιο λογικά ως τα πιο τρελά! Αγαπητός σε όλους, ειδικά στους φίλους του. Εγώ δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να έχουμε λογομαχήσει ή να έχουμε μαλώσει. Πραγματικά εξαιρετικό παιδί.

Μαζί στο ψάρεμα με τη «Σούλα», μαζί στο κυνήγι, μαζί στις βαρκάδες με το φεγγάρι, μαζί στις πιο απίθανες τρέλες. Αυτά δεν μπορούν να ξεχαστούν.

Ειδικά τους γονείς του, ποιός μπορεί να τους ξεχάσει; Τον κ. Χρήστο και την κ. Ελένη. Πάντα ευγενικοί με όλους τους φίλους του. Πάντα με το χαμόγελο και με τον καλό τους λόγο.

Τον έχω σαν πρότυπο, γιατί ξεκινώντας από το μηδέν, δούλεψε πολύ σκληρά και έφτασε στο σημείο να τον εκτιμούν και να τον αγαπούν όλοι.

Τα τελευταία χρόνια, σμίξαμε πάλι! Και είναι μεγάλη η χαρά μου γιατί με κάνει και αναπολώ όλα εκείνα τα ωραία χρόνια, που περάσαμε στο υπέροχο Νησί μας, την Χάλκη.

Ναι, αυτός ο τότε νεαρός, είναι ο Περικλής Πασχαλίδης, ο πρόεδρος μας.
Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Χάλκης.
Ο αγαπητός μας φίλος.

Περικλή σε αγαπάμε